Camping

Camping De Kriemelberg


Camping De Kriemelberg, Ermelo, Nederland

Camping de Kriemelberg: een mooie camping met christelijke eigenaar. Bij ons vindt u midden in het bos, mooie en ruime grasrijke kampeerplaatsen die allemaal voorzien zijn van elektra. De plaatsen zijn speels verdeeld over een aantal velden. Ook verhuren wij Trekkershutten en een bungalow voor 4 personen. In het hoogseizoen is er een christelijk recreatieteam aanwezig.

Kindersanitair
Het mooie terrein met ruime grasplaatsen.
De verschillende kampeerplaatsen.
Trekkershutten Plus
De speelvijver

Beschrijving

Camping De Kriemelberg is een echt familiebedrijf en eigendom van de familie Van den Heuvel. Vanaf 2007 zijn Dian en Daniëlle van den Heuvel de nieuwe eigenaren, nadat zij het bedrijf van hun (schoon)ouders hebben overgenomen.

Historie:
De beheerderswoning (bij de receptie) is in de jaren 20 gebouwd als zomerverblijf voor een Graaf. Na de oorlog zijn er logeergelegenheden gerealiseerd. Hier kwamen de jongens vanuit de stad uitrusten en nieuwe krachten opdoen in deze bosrijke omgeving. Ondertussen was het terrein al verkocht aan een andere familie.

Af en toe kwamen er mensen met een tent overnachten. Dit is door de jaren heen steeds meer geworden en van daaruit is de camping ontstaan. In 1996 heeft de familie Van den Heuvel de camping gekocht en in de afgelopen 10 jaar veel vernieuwd op het terrein. Ook is van de stal een horecagelegenheid gemaakt, welke nog steeds de naam “De Stal” draagt.

De naam “De Kriemelberg” heeft de camping te danken aan het hoogteverschil op het terrein. Het is een kleine berg “de kriemelberg”. Er is zelfs een jongensboek met de titel “Het geheim van den Kriemelsberg” uit het jaar 1929. Kortom een historische plek om te kamperen.

De familiecamping:
Camping De Kriemelberg wordt gerund door een familie en is ook een echte familiecamping. Door het gemoedelijke en persoonlijke karakter van de camping in combinatie met de rust en het kindvriendelijke terrein is dit dé plaats om ‘natuurlijk’ te kamperen.

Ligging van de camping:
Camping De Kriemelberg is prachtig gelegen midden in het bos en vlakbij de Ermelosche heide, kortom een heerlijke plek om uw vakantie te laten slagen. Door de achteruitgang van de camping loopt u zo het bos in of neemt u één van de vele fietsroutes. Genieten van de natuur is natuurlijk genieten op ”De Kriemelberg”!

Het centrum van Ermelo ligt op nog geen 3 km afstand en is dus op de fiets goed te bereiken. Ook het Randmeer is dichtbij en ideaal voor watersportliefhebbers.

Algemene voorzieningen:
Camping De Kriemelberg is voorzien van:
- receptie met kleine winkel
- twee verwarmde toiletgebouwen met gezinsdouches
- nieuwe zwemvijver met glijbanen en strand
- 2 Trekkershutten Plus
- 1 kleine bungalow voor 4 personen
- kantine
- snackbar
- volleybalveld
- speeltoestellen met o.a. een trampoline
- telefooncel
- overdekt terras
- recreatieruimte
- recreatiewerk in het hoogseizoen


Bezienswaardigheden:
Door de centrale ligging van Ermelo kunt u gezellige uitstapjes in de omgeving maken. Wat dacht u van Paleis Het Loo in Apeldoorn, de Apenheul, het Dolfinarium in Harderwijk of Walibi World. Of tijdens de warme dagen genieten van water en strand op de camping of aan de Randmeren.

Willen uw kinderen graag naar een speeltuin? De Koningin Julianatoren is vlakbij. Of even bij de schaapjes kijken bij de Schaapskooi van Ermelo.

Ook ligt camping De Kriemelberg vlakbij het Speulder- en Sprielderbos. Het eeuwenoude Speulderbos is één van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken- en beukenbomen bepalen de sfeer. In de volksmond heet het Speulderbos “het bos van de dansende bomen”. Het bos is niet alleen mysterieus, maar ook zeer zeldzaam. Het is een paradijs voor (roof)vogels, edelherten, dassen en wilde zwijnen.

Genoeg keuze dus om er een fijne tijd van te maken!

Kijk voor meer informatie en voor onze aanbiedingen op onze eigen website www.kriemelberg.nl

Kenmerken
Bijzonderheden
VCR lid
Horeaca faciliteiten
Ligging
Bossen, Strand,duinen,zee, Supermarkt of winkel(s), Stads-/dorpskern
Activiteiten
Zwemmen (zwembad) (3 km), Tennissen (tennisbaan) (1 km), Sauna bezoek (5 km), Kerkbezoek (3 km), Dierentuin (15 km), Attractiepark (10 km), Speeltuin (0 km)

Locatie
Locatie op Google maps
(vanaf Utrecht 50 km)
Advertenties van deze aanbieder

 


>