Bungalowpark

RCN De Roggeberg


RCN De Roggeberg, Appelscha, Nederland

Het Friese Appelscha is een populaire vakantiebestemming in eigen land. Dat is voor een groot deel te danken aan de prachtige en diverse natuur. RCN de Roggeberg grenst direct aan Nationaal Park Drents-Friese Wold, een beschermd gebied waar de natuur haar eigen gang gaat. Het vakantiepark zelf staat bol van sportieve activiteiten.

klimtoren
animatie op de Roggeberg
boomhut
C6 op de Roggeberg
kamperen op de Roggeberg

Beschrijving

RCN de Roggeberg is gelegen aan de rand van het prachtige Drents-Friese Wold. Deze locatie is daarom ideaal voor natuurliefhebbers. Het Aekingerzand is een van de trekpleisters waar je schitterende zandverstuivingen tegenkomt en waar runderen en schapen in de wilde natuur te zien zijn. Ook voor fietsers en wandelaars zijn er prachtige gebieden zoals het Fochteloorveen. Hier tref je bijvoorbeeld de kraanvogels in het voorjaar aan.

Op het park hebben wij veel mogelijkheden om te ontspannen of juist actief bezig te zijn. Zo kun je gebruikmaken van het klimpark waar je kan klimmen, abseilen en tokkelen. Ook is er de mogelijkheid om te lasergamen, midgetgolfen, lekker te voetballen of tennissen in de pannakooi. Vanaf mei is het waterspeelparadijs geopend voor kinderen tot 10 jaar. Er is direct naast het park een groot openluchtzwembad waar je gratis gebruik van kan maken. Tijdens het seizoen staat er een recreatieteam klaar om jong en oud te vermaken met de leukste activiteiten. Hierbij kan je denken aan knutselen, dansen op muziek of een mooie wandeling door de natuur.

In de omgeving van de Roggeberg is van alles te beleven. Zo kun je naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer of het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Faciliteiten

levensmiddelenverkoop, textielwasgelegenheid, wasmachine, centrifuge, droogtrommel, douches met warm water, wastafels met warm water, gehandicaptentoilet, gehandicaptenwastafel, verhuur caravans, verhuur vakantiehuizen/bungalows, fietsverhuur, draadloos internet mogelijk, WiFi hotspot

Kenmerken
Bijzonderheden
Op zondag worden er op alle RCN Vakantieparken vakantiekerkdiensten gehouden. Tijdens deze diensten worden er geen activiteiten door het recreatieteam georganiseerd.
Horeaca faciliteiten
snackbar, restaurant, Croissanterie
Ligging
Bossen, Wandel-/fietsroutes
Activiteiten
Wandelen, Fietsen, Zwemmen (zwembad), Tennissen (tennisbaan), Kerkbezoek, Speeltuin

Locatie
Locatie op Google maps
(vanaf Utrecht 149 km)

 


>