Vakantiewoning

Romantisch en comfortabel vakantiehuis in de Auvergne, de voormalige pastorie van het dorpje Lacapelle-Barrès.


Romantisch en comfortabel vakantiehuis in de Auvergne, de voormalige pastorie van het dorpje Lacapelle-Barrès., Lacapelle-Barrès, Frankrijk

Vakantiehuis L'Ancien Presbytère is de voormalige pastorie van het dorpje Lacapelle-Barrès. Het is een romantisch en comfortabel huis, gelegen in een werkelijk prachtige omgeving met bergen, weiden, bossen en beken. WWW.ANCIENPRESBYTERE.NL

-
-
-
-
-

Beschrijving

Een romantisch vakantiehuis in de Cantal (Auvergne)

L’Ancien Presbytère staat in een werkelijk prachtige omgeving. Het is de voormalige pastorie van Lacapelle-Barrès, een charmant klein dorpje op de uitlopers van de Plomb du Cantal in het Parc Naturel Régional des Volcans. Een landelijke omgeving met weiden, bossen en beken.

Het huis is gebouwd omstreeks 1840 van basaltblokken en heeft een karakteristieke dakbedekking van lauzes, een regionale variant “lei”. Het huis is met zorg gerenoveerd en heeft z’n oude glans weer teruggekregen. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven, maar het huis is ook van alle gemakken voorzien.

Kortom, het bezoeken meer dan waard.

Informatie

Het huis ligt in het centrum van het dorp naast het pittoreske kerkje. Afgezien van wat bewoners, de postbode en af en toe een toerist, komt er niet veel verkeer langs het huis. Het huis heeft een kleine ommuurde voortuin op het zuiden en op korte afstand een royale eigen parkeerplaats.

In het dorp is een bakker, die ook wat andere eerste levensbehoeften verkoopt, een bar, een eenvoudige restaurant met bar en een postkantoor. Supermarkten vind je in de naburige plaatsen Pierrefort, Therondels en Mur-de-Barrez.

Een dagje winkelen kan ook in de hoofdstad van het departement Aurillac.

MEER INFORMATIE: WWW.ANCIENPRESBYTERE.NL

Faciliteiten

Magnetron, Wasmachine en/of droogtrommel, Vaatwasmachine, TV en/of audio, Keuken (koelkast, kookgelegenheid), Toilet, Douche of ligbad, Tuinset, WiFi, Berging, Koffiezetapparaat/Waterkoker

Kenmerken
Bijzonderheden
Roken niet toegestaan, Huisdieren niet toegestaan
Ligging
Bossen, Bergen of heuvels, Cultuurrijk, Wandel-/fietsroutes, Vrije natuur, Rustig gelegen, Nabij meer of rivier, Landelijk, Stads-/dorpskern
Activiteiten
Wandelen (0 km), Fietsen (0 km), Zwemmen (zwembad) (15 km), Golfen (golfbaan) (31 km), Sauna bezoek (15 km), Waterrecreatie (15 km), Museum/musea (40 km), Historische / archeologische plek (40 km)
Aanpassingen
Inbegrepen
  • Water, elektra, haardhoud (toeslag in maanden met een ”r” € 75,00).
    Eindschoonmaak (kosten € 40,00)
Niet inbegrepen
  • Bad- en keukenlinnen en beddengoed op aanvraag (€ 40,00) of zelf meenemen. Kussens (dons) en dekbedden (dons) zijn aanwezig.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid op aanvraag

Locatie
Locatie op Google maps
(vanaf Utrecht 1040 km)
Tariefindicatie

Er zijn geen tarieven ingevoerd.

Voorwaarden

Het huis wordt alleen op aanvraag verhuurd. De verhuurder behoudt zich het recht voor een verhuur te weigeren zonder opgaaf van redenen. Er kan een borgsom worden verlangd van €200,00.

Bij uitzondering kan op de kleine slaapkamer nog een logeerbed worden bijgeplaatst. Huisdieren zijn niet toegestaan.


 


>